ЗА КМЕТ

КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА РАДОМИР – ЕМИЛ КРУМОВ

Емил Крумов

Радомирци, Приятели,

Както повечето от вас и аз пътувам всеки ден за работа до София, защото градчето ни изостава, потъва в разруха, все по-малко хора остават да живеят и работят тук. Все по-невъзможно е да убедя собствената си дъщеря да си идва в Радомир. „Какво да правя тук?“ е дежурният й отговор, а аз все по-трудно намирам аргументи да споря с нея. Това много ме натъжава – не бива да е така.

Искам да променя община Радомир. Затова поканих екип от специалисти в различни области. През последните месеци заедно с тях работихме упорито и подготвихме нашата Следизборна програма, която Ви представих. Обединихме се около няколко принципа и разработихме конкретни мерки в пет основни направления – икономика и работни места, инфраструктура, здравеопазване и социална политика, образование и култура, общинска администрация. Вероятно някои от Вас ще поискат и повече неща да бъдат включени в нашата Програма, а за други това, което сме предложили, ще изглежда твърде непостижимо.

Ние, целият екип, считаме, че имаме капацитет да реализираме поставените цели. Разбира се, това може да се случи, ако Вие одобрите нашето предложение и ни гласувате доверие на предстоящите избори. Затова сега кандидатствам пред Вас за длъжността кмет на община Радомир.

На 46 години съм, роден съм, израснах и живея в Радомир, а през лятото – при роднините си в Диканя, Дрен и Стефаново. Имам една дъщеря на 21 години, която е студентка в Университета за национално и световно стопанство в София. Работих в БТК – Радомир, след това за няколко години имах собствен бизнес. В момента работя във фирма ТИТАН като координатор.

Завърших основното си образование в основно училище „Христо Смирненски” в Радомир, след това средно специално в Образцов техникум по механотехника „Юрий Гагарин” в Перник и накрая висше в Нов български университет – София, специалност „Администрация и управление”.

Работата ми през последните четири години е свързана с ежедневна отговорност за дейността на над 120 човека, в натоварени и непрекъснати контакти със Столична община. Така натрупах специфичен опит за работата с общинската администрация на големия град. Видях много добри, но и някои лоши практики в управлението.

Листата, която сега Ви представям, е изцяло гражданска. В нея няма партийни членове. Моята кандидатура също не е партийна. Няма да има изпълняване на партийни поръчения, нито уволнения и назначения. Община Радомир може да има ръководство, водено само и единствено от интересите на хората.

Десет поредни години наблюдавах отблизо политическия живот в нашата община. За съжаление и на тези избори отново виждаме едни и същи лица, които през последните мандати взимаха решения и определяха посоката на нашия живот. Същите тези „кандидати” носят отговорност за състоянието, в което се намира цялата община. Днес обаче, те са сменили имена на партии или са се скрили зад нови коалиции или подставени лица. Отново искат мандат за нашето доверие през следващите четири години. Само за една година населението на общината ни намля с повече от 1000 човека, което е само в угода на същите политически играчи, които си правят сметката, с обещания за 20, 30 или 50 лева да подменят нашия истински избор.

Докога ще се примиряваме с това? Докога бездействено, отново и отново ще им позволяваме да ни използват?

Вероятно всеки един от Вас, като мен, изпитва същото възмущение, но се залъгва, че нищо не зависи от него – аз съм само един човек, само един обикновен избирател. И докато всеки се чувства сам и незначителен гласоподавател очакваната промяна няма да се случи.

Моят призив, към всеки един от Вас, е да се опитаме, още на тези избори, да направим Промяната и освен отделни избиратели да бъдем съмишленици за Нея.

Призовавам Ви на 25 октомври да гласувате!

Посочете новите лица на своя вот! Фокусирайте се върху тези нови лица! Използвайте правото си на личен избор чрез преференциално гласуване в листите!

Да изберем силен общински отбор, който заслужава доверието ни, който да има силите и морала да реализира поетите ангажименти!

За да живеем тук, заедно, с нашите деца и нашите внуци!

С вера, надежда и любов,

Емил Крумов